Home
19 Ocak 2022 ( 65 izlenme )
Reklamlar

Evde Geçici Dövme Nasıl Yapılır?

 Evde Geçici Dövme Yapımı

Yaz mevsimlerinin, tatil zamanlarının vazgeçilmez ve en önemli aksesuarlarından birisi dövmelerdir. Bazı insanlar kalıcı dövme yaptırmak denince korku içinde olabiliyor. Fakat bu güzel aksesuardan da vazgeçmek istemiyorsanız sizin için evde uygulayabileceğiniz geçici dövme yapmak daha uygun olabilir. Böylelikle hem acısız hem de maliyetsiz bu güzel aksesuarla yazın keyfini çıkarabilirsiniz. Şimdi vereceğimiz uygulamayla geçici dövmenizi kendiniz de yapabilirsiniz.

Geçici Dövme Yapımı İçin Gerekli Malzemeler:

·         Hint kınası (Aktarlarda satılır)

·         Oksijen suyu (Eczaneden alabilirsiniz)

·         Koltuk altı deodorantı (Roll on)

·         Aydınger kağıdı (Kırtasiyeden alabilirsiniz)

·         Stabilo kalem (Kırtasiyeden alabilirsiniz)

·         Kürdan

·         Dövme deseni



Dövmemizin malzemelerini hazırladıktan sonra ilk öncelikle aktardan aldığımız Hint kınasını hazırlamakla başlayabiliriz. Yuvarlak bir kabın içine 1 ya da 2 çay kaşığı kınamızı koyalım. Daha sonra kınanın üstüne 10 damla kadar da oksijenli suyu damlatalım. Gerçekten kalıcı ve güzel bir ton istiyorsanız kıvamını iyi yapmanız gerekir. Bu kıvamı yakalayabilmek için de iyi sonuç alana kadar birkaç kere elinizin içine ya da başka bir yerine uygularsanız doğru kıvamı bulabilirsiniz. Denemek için yaptığınız kınayı eliniz ile ufalamanız bile yeterli olacaktır. Eğer yeterince güzel bir renk görünümündeyse doğru kıvamı yakalamışınızdır demektir. 

Kınamız hazır olduktan sonra dövme desenini üzerine aydınger kâğıdını koyup üzerinden Stabilo kalemle geçelim. Ama sadece çizgilerin etrafından geçmemiz gerek. Hızlı olmaya özen gösterelim çünkü kurumaması gerekiyor. Daha sonra deodorant ile dövmeyi yapacağınız yere sürelim ve üzerinden kalemle geçtiğimiz aydınger kâğıdını bu kremi sürdüğünüz yere bastırarak desenin çıkmasını sağlayalım. 

Desen çıktıktan sonra yaptığımız dövme karışımını desenlerin içine geçirelim, dikkatli bir şekilde ve taşırmadan geçirmemiz çok önemlidir. Hepsini geçirdikten ve dövmenin kurumasını bekledikten sonra güzel desenli dövmemiz artık hazır.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Survivor'da Ogeday'ın gözyaşları son bölüme damga vurdu. Ünlü sunucunun programından ayrılan Arif Verimli'den Müge Anlı itirafı! Ah Nerede filminde Tarık Akan'ın sevgililerinden biriydi! Aydan Adan'ın son hali inanılmaz... İşte 48 yaşında anne olan Seray Sever’in ikizleri Sofia ve Alya