Home
19 Ocak 2022 ( 60 izlenme )
Reklamlar

Naneli Limonata Yapımı

 Naneli Limonata Yapımı

 Sıcak günlerin vazgeçilmez serinliği naneli limonata, insanları rahatlatan bir içecektir. Serinletici özelliğinin yanı sıra lezzetli ve sağlık açısından da limonatanın faydaları bulunuyor.  Yaz aylarında insanlar serinlemek için birçok farklı içeceği tercih ediyorlar. Fakat uzmanlar ise yaz aylarında tüketilmesi gereken geleneksel lezzetimiz limonatanın C vitamini açısından da zengin olduğu için bolca tüketilmesini tavsiye ediyorlar.

Gerekli Malzemeler:

·         5 adet limon

·         56 tane dal nane yaprağı

·         Şeker

·         Su



Yapılışı:

İlk öncelikle 5 adet limonunu yıkayıp, kabuklarını rendeleyip geniş bir kabın içine koyunuz. Hemen ardından üstüne 56 tane dal nanenin yaprağını küçük küçük bıçakla doğrayınız. Daha sonra 3 yemek kaşığı toz şekeri ilave ediniz. Ardından bir dövecek ile yaptığınız karışımı iyice eziniz. İsterseniz rondoda da bu karışımı çekebilirsiniz. Renginin koyu yeşil bir kıvamda olması gerekiyor. Büyük bir kaba önceden kabuklarını rendelediğiniz limonları ortadan kesip suyunu sıkınız ve limon kabuklarını ve limon suyunu koyunuz. 

Daha sonra limonatanız için önceden hazırda bulundurduğunuz iki adet 2,5 litrelik şişedeki soğuk suları çıkarınız, önce yeşil karışımınıza azar azar ilave ediniz, bir kaşık yardımıyla karışımın kaba aktarılmasını sağlayınız. Diğer şişenin de tamamını kaba aktardıktan sonra, göz kararı toz şeker katınız, bir kaşık yardımıyla karışımınızın şekeri eriyene kadar karıştırınız, tadını kontrol etmeyi unutmayınız. İstediğiniz kıvama gelince limonatanız artık hazır demektir. Ardından şişelerin üstüne bir huni koyunuz, onun da üzerine bir tülbent geçiriniz ki, limonatanıza ince nane kırıntıları karışmasını önleyebilirsiniz.

Püf noktalarına gelince;

1 Limonları biraz da olsa şekerde bekletiniz, aksi takdirde sulanıp aromasını bırakmaz.

2 Şekeri ilave ettikten sonra mutlaka iyice karıştırınız, çünkü aksi takdirde ağza şeker parçaları gelir ve hiç hoş olmaz.

3 Limonları sağlıklı bir şekilde eliniz ile sıkmak her zaman daha güzel aromasını verir ancak bunu mutlaka kokusuz ve hijyenik mutfak eldivenleri ile yapmalısınız.

4 Ayrıca besin değerlerini korumak açısından daha az şeker kullanmaya çalışınız.

Limonatanın faydaları ise;

Kalbinizi ferahlatır.

İdrar söktürür.

Hazmı kolaylaştırır.

Tansiyonu düşürür.

Damar sertliğini giderir.

Mide bulantısını önler.

Grip ve nezleye iyi gelir.

Diş etlerini kuvvetlendirir.

Baş dönmesini durdurur.

Damar tıkanıklıklarını açar.

Gıda zehirlenmelerini önler.

Karaciğer için çok faydalıdır.

Böbrek tıkanıklıklarını giderir.

Bademcik iltihaplarını geçirir.

Felç hastalarına tavsiye edilir.

Bağırsak idrar yollarını temizler.

Cildinize güzellik katıp, sivilceleri giderir.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Star'daki Sefirin Kızı pes dedirtti izleyici yıldık diye isyan etti Yağ krizinde bir adım daha! Resmi gazetede yayınlandı: gümrük vergisi yıl sonuna kadar sıfırlandı. Okan Bayülgen sevenlerini korkuttu! Bebek Arabası Alırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?