Kullanılmış Kıyafetlerinizi Verebileceğiniz Yerler

Kullanılmış Kıyafetler Nereye Verilebilir?
 

Kullanmadığınız eşyalarınızın, dolabınızı bekleyen giysilerinizin işe yaramasını, birilerini mutlu etmesini istemez misiniz? İşinize yaramayan eşya ve giysilerinizi alıp değerlendirecek birçok sivil toplum kuruluşu var. Bu kuruluşlar, ikinci el eşyaları sizden alıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyorlar.




Eski eşyalarımızı verirken aşağıdaki hususlara dikkat etmeliyiz:

Rengi gitmiş, yırtılmış, ciddi şekilde hasarlı giysileri göndererek boşuna vakit ve kaynak harcamayınız ya da harcatmayınız, kötü durumdakileri doğrudan siz çöpe atınız ya da temizlik bezi yapınız.

Birçok kurumun ve bu kurumdan giysi alan kişilerin yıkama ve ütüleme gibi imkânı yoktur. Bu yüzden giysileri mutlaka temiz, ütülü ve tamir edilmiş halde vermelisiniz. Eğer iç çamaşırı bağışlayacaksanız bunların temizliğine iki kat dikkat ediniz.

İhtiyacı olan ailelerin 6 kapılı gardırop koyacak kadar yeri olmayacağını dikkate alınız, ergonomik eşyaları bağışlayınız.

Buzdolabı, televizyon, çamaşır makinesi gibi eşyalar için yapılan eskisini getir yenisini götür kampanyalarının çoğunda eski eşya getirmeden de indirim yapılmaktadır. Çalışır durumda olanları yardım kurumlarına bağışlayabilirsiniz.

Vereceğiniz eşyaları mutlaka kolileyiniz. Ya da doğrudan siz teslim edecekseniz uygun bir ambalaja koyarak yardımcı olunuz. Asla dağınık halde götürmeyiniz.

Hemen hemen bütün kurumlar kitap bağışı da kabul etmektedir. Okuduğunuz ve bir daha bakmayacağınız kitapları da vererek kütüphanenizde yeni kitaplara da yer açmış olursunuz.

Kullanılmış Eşyalarınızı Verebileceğiniz Yerler:
Reklamlar
19 Ocak 2022
Reklamlar