Home
20 Mayıs 2022 ( 639 izlenme )
Reklamlar

Kesinlikle uzak durmanız gereken yiyecekler

Mideyi bitiriyorlar! Kesinlikle uzak durmanız gereken yiyecekler

Eğer midenizde yanma ve reflü sorunuz varsa bu yiyeceklerden uzak durmanız gerekmektedir! Aksi takdirde midenizi yavaş yavaş bitiriyorlar
Bazı yiyecekler mide için zararlıdır. Normal bir kişi için faydalı olan bazı yiyecekler ne yazık ki mide yanması olanlar için sorun olabiliyor. Yaygın adıyla bilinen reflü son dönemde herkesin başına gelmeye başladı. Hazır gıdaların tüketimi ve kızartma gibi yiyeceklerin çokça tüketilmesi reflü sorunlarının giderek artmasına yol açtı. Uzmanlar reflüsü olanların uzak durması gereken bazı yiyecekleri açıkladılar.

Eğer midenizde herhangi bir sorun varsa ve mide yanması gibi bir şikayetiniz bulunuyorsa bazı gıdalardan uzak durmanız sağlığınız açısından yararlı olacaktır. Reflü ve mide yanması kontrol altına alınmazsa ileriki dönemlerde mide dokusu ciddi oranda zarar görebilmektedir. Bu durumun önüne geçmek adına bazı gıdaları sofranızdan kaldırmanız gerekiyor. 
En azından reflü problemi olanların bu yiyecekleri dikkatli tüketmesinde fayda bulunmaktadır. İhlas Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Şeyda Sıla Bilgili, reflü hastalarının kaçınmaları gereken yiyecekler hakkında bilgi verdi!

İşte mide yanması sorunu olanların tüketirken dikkatli olması gereken gıdalar

Beslenme ve Diyet Uzmanı Şeyda Sıla Bilgili , Reflü hastalarının uzak durması gereken gıdaları ise şöyle özetledi:

“Turunçgiller; portakal, mandalina, greyfurt, limon, üzüm, karpuz, kavun. Yaban mersini, çilek, kızılcık, çekirdekli kara üzüm antioksidan açısından oldukça zengin olmalarına rağmen reflüde dikkatli tüketilmelidir. Kuru baklagiller (Kuru fasulye, nohut vs.) mısır gibi gaz yapıcı gıdalar.
Patates kızartması ve patates püresi. Margarin, tereyağı, kuyrukyağı. Sosis salam sucuk, pastırma. Yağda yumurta, kaşar peyniri, tulum peyniri. Çok sıcak çok soğuk yiyecekler. Sakatatlar ( karaciğer, beyin, böbrek, vb. ) Kahve, koyu çay. Yağda kızartılmış, kavrulmuş her türlü yiyecek. Soğan, sarımsak, salçalar ve baharatlı yiyecekler.

Yağlı şekerler, helvalar, lokumlar, hamur tatlıları, kuruyemişler. Mayonez, ağır soslar, sirke, turşu, salamura ve konserveler. Katı yiyecekler cips, krikkrak, kabuklu yiyecekler midenin perforasyonuna (delinmesine) sebep olabilir. Bu besinlerin ara öğünlerinizden kaldırıp yerine; meyveli yoğurt, 1 dilim peynir, 2 adet kepekli galeta ya da kuru / taze meyve tüketin.”
Ayrıca Beslenme ve Diyet Uzmanı Şeyda Sıla Bilgili önemli bir hususa daha dikkat çekiyor! Sakız çiğnenilmesi gerektiğini belirtiyor! Mide yanması sorunu olanların sakız çiğnemesi durumunda bu da mide için çok zararlı bir alışkanlık olarak gösteriliyor!

Bu bilgileri kendinize saklamayın! Arkadaşlarınızla da paylaşın

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Aslıhan Gürbüz ve İsmail Hacıoğlu'ndan aşk pozu! "Çok yakışıyorsunuz" 2 günde dümdüz bir karın mümkün! İşte mucize detoks Mustafa Sandal'ın eski eşi Emina Jahovic ve yeni eşi Melis Sütşurup fena pişti oldu! Köşe kapmaca oynadılar. Maydanozun kendi ayrı sapı ayrı faydalı! Mucize besin maydanoz sapının faydaları şaşırtıyor!