Home
19 Ocak 2022 ( 164 izlenme )
Reklamlar

İdrar Yolu Enfeksiyonunu Önlemede En Etkili 5 Yöntem

İdrar Yolu Enfeksiyonları

İdrar yolu enfeksiyonları böbrekler için çok tehlikeli bir durumdur, bu durum defalarca tekrarlaması durumunda böbrek yetmezliğine kadar gidebilir. Bu nedenle idrar yolu enfeksiyonlarının önlenmesi ve enfeksiyon geliştikten sonra da iyi tedavi edilmesi çok önemlidir. Biz de bu yazıda idrar yolu enfeksiyonunun önlenmesi için en etkili 5 basit yöntemden bahsedeceğiz.





1 İdrar tutma nedeniyle mesanede idrar birikir, bu da mikropların üremesine neden olur ve enfeksiyona yatkın bir ortam hazırlar. Bu nedenle idrar tutmamak, sık sık idrara çıkmak idrar yolu enfeksiyonunu önlemede çok etkili bir yöntemdir.

2 Bol su içmek idrar yollarının bir nevi yıkanmasını sağlar ve mesanede idrar birikmesini önler. Bu nedenle bol su alımı idrar yolu enfeksiyonunu önlemede çok etkili bir yöntemdir.

3 Tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonları erişkinlikteki böbrek yetmezliğinin en önemli nedenlerinden biridir. Bu nedenle doktorlar tarafından idrar yolu enfeksiyonu geçiren ve sonrasında da geçirme ihtimali olan hastalara bunu engellemek için profilaksi denilen önleme tedavisi verilir, bu tedaviye uyulması çok önemlidir.

4 Böbreklerde ya da idrar yollarında bulunan anatomik bir bozukluk idrar yolu enfeksiyonu geçirmeye yatkınlık ortaya çıkarabilir. Bu nedenle Üriner Sistem Ultrasonografisi ile bunun araştırılması ve gerekirse cerrahi müdahale ile bunun düzeltilmesi çok önemlidir, yoksa bu durum tekrarlayan kereler idrar yolu enfeksiyonu geçirilmesine neden olabilir.

5 Son olarak her tuvaletten sonra alt temizliği de idrar yolu enfeksiyonun önlenmesinde çok önemlidir. Altı bezlenen çocuklarda temizliğin önden arkaya doğru yapılması, her idrar sonrası alt temizliği yapılması çok önemlidir. Yoksa dışkı bulaşımı ile idrar yolu enfeksiyonu geçirilmesine neden olunabilir.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Hemen atın Dizinin finali f-e-laketle sonuçlanıyor! Yalı Çapkını'nda Ferit'in gerçek hastalığı ortaya çıktı! Meghan Markle'ten kraliyet ailesine olay sözler.Oğlumun y-angından kurtulduğu gün bile çalışmak zorunda kaldım Hacettepeli üniversite öğrencisinin paylaşımı olay oldu! Dikkat çeken kahvaltı fotoğrafı…