Home
20 Mayıs 2022 ( 7177 izlenme )
Reklamlar

BUZLUĞA EKMEK KOYANLAR DİKKAT!

BUZLUĞA EKMEK KOYANLAR DİKKAT!


Bakın Nelere Sebep Oluyor :Yiyeceklerin doğru koşullarda saklanması hem israfı önler hem de sağlığınızı korur. İşte dondurucuda saklanmaması gereken 10 yiyecek.

Yiyeceklerin doğru koşullarda saklanması hem israfı önler hem de sağlığınızı korur. İşte dondurucuda saklanmaması gereken 10 yiyecek... 
Süt ve süt ürünleri Bazı süt ürünleri dondurucuda kalınca daha sulu kıvama dönüşebiliyor. Ama yüksek yağlı krema, kremşanti ve şekerli kremanızı dondurabilirsiniz. %40'dan fazlası yağlı süt ve peynirinizi de kendi kabında tutabilirsiniz. 
Patates Çiğ patatesler genellikle dondurucuda siyahlaşır, bu yüzden serin ve kuru bir yerde tutulması gerekmektedir. Patates püresini ise 46 aya kadar dondurabilirsiniz.

Yumurta Yumurtalar dondurulduğunda genişler ve bu da kabuğunun kırılmasına sebep olabilir. Diğer bir yandan eridiğinde fark edeceksiniz ki yumurtanın sarısı sakız gibi yapış yapış olacaktır. Bu yüzden yumurtalarınızı buzdolabında saklamanız daha iyidir. 

Konserve ürünleri Konserve yiyeceklerini dondurursanız içindeki sıvıdan dolayı genişleyecektir. Bu da konservenin çatlamasına veya patlamasına sebep olacaktır.

Sebzeler Kıvırcık, salatalık veya turp gibi bol sulu sebzeleri dondurucuya koymamalısınız. Eridiğinde şeklini, tadını ve lezzetini kaybedecektir. Sıcak yiyecekler Yiyeceklerinizi dondurucuya koymadan önce sıcak olmamasına dikkat edin.

Ekmek kırıntısı Ekmek kırıntıları dondurulursa yumuşar ve hamur gibi olur. Erimiş yiyecekler Erime sırasında düşük derecede ölmemiş mikroplar gelişecektir. Eridikten sonra tekrardan dondurmak, ilk dondurma işlemine göre yiyeceğin bakteri seviyesi daha fazla olacaktır.

Meyveler Karpuz ve kavun gibi bol sulu meyveler, dondurucuda yumuşayacak ve hamursu kıvamda solgun olacaktır. Kötü paketlenmiş yiyecekler Hava geçirmez kaplarda dondurulmayan ve iyice sarılmamış yiyecekler dondurucunun yanmasına neden olabilir. Yiyecekler dondurucu yanığından etkilenmeyecek şekilde olsa bile rengi, kokusu, tadı ve şekli mutlaka etkilenecektir.

Sıcak yiyecekler Yiyeceklerinizi dondurucuya koymadan önce sıcak olmamasına dikkat edin. Sıcak yiyeceklerinizin önce soğumasını bekledikten sonra dondurucuya koyun. Sıcak yiyecekleri koymanız, dondurucunun derecesini arttıracaktır. Bu da çok fazla bakterinin gelişmesine sebep olur.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca alkış aldı! Kapısına gelen ambulans şoförünü.... Boşanma Kararı Sonrası Yeni İddia! Ünlü şarkıcıyı son haliyle tanımak hayli zor. Güneş tutulması için günlerdir hazırlanan Müge Anlı bakın ne yaptı!