Bebek Mamaları Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebek Mamaları

 Bebek mamasına başlamadan önce bebekleri, ilk 6 ay anne sütüyle beslemelisiniz. Çünkü anne sütü bebeklere gerekli tüm besinleri sağlayabilen bir besin kaynağıdır. Bebeği hastalıklara karşı korur, bedensel ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunur. IQ seviyelerini artırır.

Bebeği anne sütü ile beslemenin sadece bebek için değil, anne içinde fayda sağladığını söyleyebiliriz. Anne ile bebek arasında sevgi bağı oluşturur. Anneyi meme kanseri, yumurtalık kanseri ve idrar yolu enfeksiyonlarına karşı korur. Uzmanlara göre emzirme 12 aya kadar devam edilmelidir. Bu süreden sonra 2 yaşına kadar da emzirilebilir, ancak 6 aydan sonra ek gıdalara başlanılması önerilmektedir.

Peki, bebeğin bebek mamalarına hazır olduğunu nasıl anlarız? Emzirmeden 2 saat sonra acıkıyorsa, 5. ve 6. aylarda kilo alımı yeterliyse bebeğinize ek gıdaları verebilirsiniz. Günlük 10 ile 15 gr arasında kilo alıyorsa ve yemek yedikten sonra rahat uyuyorsa bebeğinizin karnı doyuyor demektir. Bu saatten sonra evet bebeğiniz, bebek mamalarına ve ek gıdalara hazır demektir. Fakat bu gıdaları verirken dikkat edilecek hususlar vardır. Bunları uygularsanız hem bebeğiniz hem de siz rahat ve güzel ek gıdalara geçiş döneme girmiş olacaksınız.

Reklamlar
19 Ocak 2022
Reklamlar